Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία ενεργειακών κολοσσών για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικό πάρκο στη νότια Ισπανία

Συνεργασία ενεργειακών κολοσσών για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικό πάρκο στη νότια Ισπανία
Οι εργασίες του έργου θα ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους
Σε δωδεκάχρονη ανανέωση της πετυχημένης συνεργασίας τους κατέληξαν οι BayWa r.e. και η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Statkraft, με την σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταικό πάρκο, Don Rodrigo 2 στη νότια Ισπανία.
Όπως αναμεταδίδει το pv-europe, το νέο φωτοβολταικό πάρκο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Σεβίλλης και απέχει λιγότερο από 3χλμ από το Don Rodrigo, που ήταν το πρώτο έργο που λειτουργεί χωρίς επιδότηση στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, οι εργασίες του έργου θα ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους, παράγοντας 100 GWh ηλιακής ενέργειας ετησίως, που ισούται με την ετήσια κατανάλωση περίπου 30.000 ισπανικών νοικοκυριών.

Παράλληλα, η τοπική κοινωνία της Alcala de Guadaira στη Σεβίλλη, έχει επίσης επωφεληθεί από τις αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης, ακθώς έχεουν δημιουργηθεί πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Περαιτέρω έργα στην Ισπανία και την Πορτογαλία

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που πρωτοπορούμε στην ισορροπία των δικτύων στην Ισπανία και την Ευρώπη. Αναζητούμε και άλλους κατασκευαστές, με τους οποίους θα συνεργαστούμε στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και που στηρίζονται σε ρεαλιστικά και πρωτοπόρα σχέδια» υπογράμμισε ο Benedikt Ortmann, διευθυντής του τμήματος Διεθνύς ανάπτυξης των ηλιακών έργων στην BayWa r.e.
Από την πλευρά του, ο ο Hallvard Granheim, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Markets & IT στην Statkraft, τόνισε πως: «Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές έργων και συμβάλλουμε έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ανανεώσιμων πηγών στην Ισπανία. Θα προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πράσινη ενέργεια σε σημαντικούς βιομηχανικούς πελάτες στην ιβηρική αγορά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης