Φυσικό Αέριο

Cheniere: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη γραμμή στην μονάδα LNG του Corpus Christi

Cheniere: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη γραμμή στην μονάδα LNG του Corpus Christi
Η Cheniere διαθέτει πέντε γραμμές υγροποίησης που λειτουργούν στο τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG  της Sabine Pass στη Λουιζιάνα και δύο στο Corpus Christi
Η Cheniere Energy Inc, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη 3/9/2019 ότι ην γραμμή 2 του τερματικού σταθμού εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Corpus Christi στο Τέξας είναι ουσιαστικά πλήρες.
Η Cheniere διαθέτει πέντε γραμμές υγροποίησης που λειτουργούν στο τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG  της Sabine Pass στη Λουιζιάνα και δύο στο Corpus Christi.
Οι μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελούνται από  γραμμές - τρένα, τα οποία είναι εγκαταστάσεις υγροποίησης που χρησιμοποιούνται για την υπερψύξη του φυσικού αερίου, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν σε πλοία.
Κάθε τραίνο είναι ικανό να ρευστοποιεί περίπου 0,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) αερίου.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό για την προμήθεια περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοικιών στις ΗΠΑ για μια ημέρα.
Η χρήση φυσικού αερίου αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, καθώς χώρες όπως η Κίνα επιδιώκουν να απογαλακτίσουν τους βιομηχανικούς και ενεργειακούς τομείς τους από τον άνθρακα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πρώτη εμπορική παράδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με συμφωνίες πώλησης και αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης