Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αποχώρηση της Chevron από τη Βενεζουέλα αν δεν παραταθεί το καθεστώς εξαίρεσης

Αποχώρηση της Chevron από τη Βενεζουέλα αν δεν παραταθεί το καθεστώς εξαίρεσης
Η εταιρεία έχει επικαιροποιήσει ορισμένες συμβάσεις με εταίρους της στη χώρα, απαλείφοντας τις ρήτρες σε περίπτωση πρόωρης λήξης της συνεργασίας
Το σενάριο αποχώρησής της από τη Βενεζουέλα, εξετάζει η Chevron σε περίπτωση που ο Donald Trump δεν την εξαιρέσει από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα οι ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η Chevron έχει επικαιροποιήσει ορισμένες συμβάσεις με εταίρους της στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, απαλείφοντας τις ρήτρες σε περίπτωση που προκύψει πρόωρη λήξη της συνεργασίας.
Παράλληλα, η αμερικάνικη εταιρεία εξακολουθεί να ελπίζει ότι, τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ θα ανανεώσουν το καθεστώτος εξαίρεσης, στο οποίο υπάγεται.
«Στόχος μας είναι η ασφάλεια των επιχειρήσεών μας καθώς και η υποστήριξη των 8.000 ανθρώπων που εργάζονται και των οικογενειών τους» τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας,
Ray Fohr.
Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα θα μπορούσαν να βλάψουν τα κέρδη της και να επιφέρουν σημαντική επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα, λόγω των τεκταινόμενων στη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές των ξένων μέσων ενημέρωσης, η Chevron έχει περίπου 330 άμεσους υπαλλήλους στη Βενεζουέλα, τη στιγμή που αντιπροσώπευε μόνο το 1% της συνολικής παραγωγής του αργού το 2018.
Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στην χώρα είναι οι Petroboscan και Petropiar, ενώ τα projects Petroindependencia και Petroindependiente δεν προχωρούν, λόγω της σημαντικής έλλειψης αρμόδιων τμημάτων και της γενικότερης ανθρωπιστικής κρίσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης