Ενέργεια

Ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας θα εξετάσει η Ρωσία με Κίνα και Ιαπωνία στο Βλαδιβοστόκ

Ευρύτερη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας θα εξετάσει η Ρωσία με Κίνα και Ιαπωνία στο Βλαδιβοστόκ
Oι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύουν περαιτέρω τις ενεργειακές σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία
Το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας θα εξετάσει η Ρωσία με την Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και ενεργειακούς αξιωματούχους, στο προσεχές Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που θα λάβει χώρα στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με το Platts.
Με αφορμή τις τρέχουσες εμπορικές διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και του αντίκτυπου των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν, οι συζητήσεις είναι πιθανό να στραφούν στην περιφερειακή συνεργασία στην ενέργεια.
Ειδικότερα, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύουν περαιτέρω τις ενεργειακές σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία.
Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει υπογράψει νέες συμφωνίες συνεργασίας με τους ασιανούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ποσοστού 10% στο έργο Arctic LNG 2 της Novatek, στην θυγατρική εταιρεία CNPC της Κίνας, την Εθνική Εταιρεία Εξερεύνησης και Ανάπτυξης Πετρελαίου και CNOOC. Οι εταιρείες Mitsui και JOGMEC της Ιαπωνίας συμφώνησαν επίσης να λάβουν ποσοστό 10% στο έργο των 19,8 εκατομμυρίων τόνων / έτος.


Αύξηση των ρωσικών εξαγωγών στην Κίνα

Επίσης, ο Vladimir
Poutin θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργούς του Ιράν και της Ιαπωνίας, Narendra Modi και τον Shinzo Abe.
Παράλληλα, αυξάνονται και οι δεσμοί στο φυσικό αέριο, καθώς η επικείμενη κατασκευή του Power of Siberia, θα εκτοξεύσει την Κίνα στο συγκεκριμένο τομέα, αφού θα συνδέονται τα κοιτάσματά της με τη Ρωσία.
Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της Gazprom δήλωσαν ότι σκέφτονται να προσθέσουν περισσότερη χωρητικότητα στο έργο.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, τα επόμενα πέντε χρόνια, οι εξαγωγές της Ρωσίας στην Κίνα πρόκειται να αυξηθούν στα 38 Bcm.
Η Κίνα θα εξακολουθήσει να επιθυμεί την διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού ώστε να συμπεριλάβει φυσικό αέριο της Κεντρικής Ασίας και άλλες πηγές εισαγόμενου LNG.
Η προσπάθεια της Ρωσίας να αναπτύξει περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία με τους Ασιάτες, θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί αρνητικά εάν οι φόβοι της παγκόσμιας ύφεσης επιβεβαιωθούν και οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης