Ρεκόρ στις παραγγελίες ανεμογεννητριών το β' τρίμηνο του 2019

Ρεκόρ στις παραγγελίες ανεμογεννητριών το β' τρίμηνο του 2019
Το προηγούμενο ανερχόταν σε 13,2 GW και σημειώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2018
Ρεκόρ στις παραγγελίες ανεμογεννητριών πραγματοποιήθηκε το β’ τρίμηνο του 2019, φθάνοντας τα 31 GW σύμφωνα με έρευνα της Wood Mackenzie.
Το προηγούμενο μάλιστα ρεκόρ, που σημειώθηκε το δ’ τρίμηνο του 2018, ήταν στα 13,2 GW.
Σημειώνεται παράλληλα, πως η ζήτηση στην Κίνα και στις ΗΠΑ αντιστοιχεί σε 79 GW από τη συνολική ισχύ ανεμογεννητριών που παραγγέλθηκαν τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, παρά τη μείωση κατά 41% σε ετήσια βάση στην Ευρώπη κατά το β’ τρίμηνο.
Ο υπεύθυνος για την έρευνα της Wood Mackenzie, Luke Lewandowski, τόνισε: «Οι κατασκευαστές στην Κίνα έκαναν παραγγελίες άνω των 17 GW στο β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το τελευταίο τρίμηνο, ξεπέρασαν το 1 GW οι παραγγελίες καθενός από τους επτά μεγαλύτερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών».
«Το τρίμηνο ρεκόρ στην Κίνα περιλάμβανε περισσότερο από 3 GW υπεράκτιων έργων, σχεδόν 2 GW περισσότερο από ό,τι το β’ τρίμηνο του 2018, καθώς και αύξηση 800 MW σε σχέση με το προηγούμενο τριμηνιαίο ρεκόρ στη χώρα (Q1 2019).» συμπλήρωσε.

Πέμπτη συνεχόμενη αύξηση για το εύρος ισχύος 4-4,99 MW

Από πλευράς εταιρειών, η Vestas είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγγελίας για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Οι παραγγελίες ανεμογεννητριών με εύρος ισχύος 4-4,99 MW αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, σε πάνω από 9 GW, ανέφερε η έκθεση.
Ο Lewandowski δήλωσε ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία συνέχισαν να είναι πρωτοπόροι σε αυτό το εύρος ισχύος, με το 91% των παραγγελιών να προέρχονται από αυτές τις τρεις χώρες.
«Οι Vestas, SEwind, Mingyang, Goldwind και DEC δημιούργησαν παραγγελίες για περισσότερα από 1GW σε αυτή την κλίμακα», πρόσθεσε.
Το κόστος των ανεμογεννητριών αυξήθηκε επίσης σε αρκετές αγορές, όπως στη Βραζιλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, λόγω της έντονης ζήτησης και των μεγαλύτερων, πιο σύγχρονων και ακριβότερων μοντέλων που εμφανίζονται στην αγορά, κατέληξε η Wood Mackenzie.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης