Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και το book building της μετοχής

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες - Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και το book building της μετοχής
Οι συμβάσεις προς κύρωση στην Βουλή
Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται στην Βουλή προς κύρωση οι συμβάσεις για τους έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.
Σύμφωνα με κυβερνητικής πηγές εκεί θα περιέχονται και οι απαντήσεις για τις σημαντικές ωφέλειες του Δημοσίου από την εκμετάλλευσή τους, που θα απαντούν στην παρέμβαση Παππά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για απεμπόληση των συμφερόντων του Δημοσίου στα ζητήματα των ερευνών.
Όοσν αφορά την πώληση των μετοχών των ΕΛΠΕ διαμέσου χρηματιστηρίου, αν οριστεί book building ως είθισται και αναμένεται, αυτό σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο θα πρέπει να συνάδει με τρέχουσες τιμές της αγοράς.
Από εδώ και στο εξής θα πρέπει η διαδικασία αυτή για την οποία υπάρχει πρόθεση επίσπευσης να διευκρινιστεί από την κυβερνητική πλευρά, πηγές της οποίας μιλούν για μίνιμουμ - στόχο 500 εκατ έσοδα για το δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση η προσφορά μετοχών σε τέτοιο βαθμό (30% του συνόλου) προς επενδυτές αποτελεί αφορμή για πίεση στις υφιστάμενες τιμές, πράγμα το οποίο συμβαίνει και σήμερα με την μετοχή να διαπραγματεύεται μεταξύ -5% και -3,5%.
Σύμφωνα με πληροφορίες funds προσκείμενα στην πλευρά του Ομίλου Λάτση είναι αυτά που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να πάρουν το πακέτο του δημ,οσίου.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης