Επιχειρήσεις

Σε Kwh η κατανάλωση ρεύματος στην Creta Farms από 2 Giga Watt που είχε κάθε μήνα

tags :
Σε Kwh η κατανάλωση ρεύματος στην Creta Farms από 2 Giga Watt που είχε κάθε μήνα
Το Deal  έκλεισε περίπου πριν από 18 μήνες
Σε οικιακό καταναλωτή  ρεύματος  έχει μετατραπεί η άλλοτε κραταιά και ισχυρή Creta  Farms  όταν στις καλές εποχές οι καταναλώσεις  ρεύματος ήταν  σε Giga Watt και σήμερα  έχουν υποχωρήσει σε μερικές χιλιάδες Kwh.
Η ενεργειακή  κατανάλωση ρεύματος έχει πέσει κατακόρυφα  και μάλιστα σε ποσοστό 80% τους τελευταίους  μήνες.
Οι χαμηλές καταναλώσεις ρεύματος επιβεβαιώνουν ότι η παραγωγική  δυναμικότητα  της εταιρείας έχει πέσει στο ναδίρ και πλέον οι ενεργειακές ανάγκες  της  καλύπτουν τον  φωτισμό των κτηρίων,  τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων και κάποια ψυγεία  που δουλεύουν  στο ρελαντί.
Η εταιρεία ήταν από τους καλύτερους πελάτες του ιδιώτη παρόχου ενέργειας που για να την  κερδίσει από τον ανταγωνισμό τις είχε προσφέρει ελκυστικά τιμολόγια ρεύματος της Μέσης Τάσης  που έφθασαν στα όρια του κόστους  για τον ιδιωτική  εταιρεία ενέργειας  καθώς αναζητούσε νέους  πελάτες με υψηλές καταναλώσεις.
Η φύση της δραστηριότητας της Creta Farms  προεξοφλούσε ότι θα ήταν η πρώτη δαπάνη   που θα πλήρωνε καθώς η παραγωγή της είχε να κάνει  με ευπαθή προϊόντα για τη  δημόσια Υγεία. 
Το Deal  έκλεισε περίπου πριν από 18 μήνες.
Η συμφωνία πήγαινε  πολύ καλά εκτός από κάποιες εξαιρέσεις με τη διοίκηση της εταιρείας , ζητούσε από τον  πάροχο  διακανονισμό  για την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος.
Οι μηνιαίες καταναλώσεις  ρεύματος  της  Creta Farms έφθαναν  τα 2 Giga watt και σε ετήσια  βάση ξεπερνούσαν τα 25 Giga Watt  που  την ανέβαζαν  στην κορυφή των καταναλώσεων  στον κλάδο των τροφίμων.
Το μηνιαίο κόστος  για την εισηγμένη εταιρεία ξεπερνούσε  τις 300.000 ευρώ  το μήνα και στο δωδεκάμηνο  έφθανε τα 3,6 εκατ. ευρώ.
Από τα μέσα Ιουνίου οι καταναλώσεις  ρεύματος έχουν διαμορφωθεί σε μερικές χιλιάδες Kwh παρότι η εταιρεία έχει τρείς παροχές ρεύματος και η πιο ενεργοβόρα ήταν αυτή  της μονάδας στο Ρέθυμνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τον πάροχο καθώς στο παρελθόν είχε αγοράσει ρεύμα από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιο  της  ποσότητες  ενέργειας που δεν μπορεί να  τις καταναλώσει καθώς «έχασε» ένα από τους μεγαλύτερους πελάτες της. 

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης