Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής - Απάντηση στο bankingnews

tags :
ΕΛΠΕ: Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής - Απάντηση στο bankingnews
Η διάθεση αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του εν λόγω μετόχου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, το ΤΑΙΠΕΔ, όπως διευκρινίζει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.

Ειδικότερα, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν ότι:

1. Η πιθανή διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, θα αποτελέσει απόφαση και ενέργεια του μετόχου μας ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και όχι της εταιρείας μας. Η διάθεση αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του εν λόγω μετόχου.

2. Εν όψει του ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει ενημέρωση από τον ανωτέρω μέτοχό της για εκκίνηση διαδικασίας διάθεσης μετοχών της, έλαβε, μετά από σχετικό αίτημά μας και επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωση από τον προαναφερθέντα μέτοχό της, σύμφωνα με την οποία "το ΤΑΙΠΕΔ έχει αξιολογήσει, μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο χρηματιστηριακής διάθεσης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, τα επιμέρους χαρακτηριστικά μιας τυχόν τέτοιας διάθεσης θα εξειδικευθούν εν ευθέτω χρόνω. Επισημαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση που να προσδιορίζει το ακριβές ποσοστό συμμετοχής προς διάθεση, την τιμή διάθεσης ή ενδεχόμενη έκπτωση (discount). Εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού", καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι αναφέρει το bankingnews.gr

Το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο μέτοχος του 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων αλλάζουν στρατηγική και φαίνεται να προσανατολίζονται σε διάθεση μετοχών όχι του 35,5% αλλά 10% με 15% ελλείψει σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.... σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του bankingnews.gr 

Να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ σήμερα 13 Σεπτεμβρίου απάντησαν στα δημοσιεύματα του bankingnews τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο διάθεσης μετοχών αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ύψος των μετοχών που θα πωληθούν, ούτε το discount με το οποίο θα πωληθούν.
Με βάση τις νεότερες πληροφορίες του bankingnews το ΤΑΙΠΕΔ διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές μειώνει τον πήχη των προσδοκιών και αντί βιβλίου προσφορών για το 35,5% ή 108 εκατ μετοχών θα διαθέσει 30 με 45 εκατ μετοχές με discount.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης