Πετρέλαιο

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στα 60 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση - Στα 60 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που σχετίζονται με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (13/9) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες που επικρατούν στις τάξεις των επενδυτών αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης κατά τους επόμενους μήνες.
Το Brent υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,28 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,11% στα 55,03 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις που σχετίζονται με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας.
Ωστόσο, εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με τον Donald Trump να υποστηρίζει ότι θέλει μια συνολική εμπορική συμφωνία.
Σημειώνεται πως χαμηλόβαθμοι Αμερικάνοι και Κινέζοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ενόψει των συνομιλιών των κύριων διαπραγματευτών των δύο χωρών για το εμπόριο, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου.
Παράλληλα, οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων έχουν επισκιάσει μέχρι στιγμής την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή του, ζητώντας από το Ιράκ και τη Νιγηρία να επαναφέρουν την παραγωγή τους στα επίπεδα που προβλέπει η συμφωνία.
Τέλος, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΙΕΑ η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αντέχει στις οικονομικές αντιξοότητες χάρη στις χαμηλές τιμές που είναι αποτέλεσμα της άφθονης προσφοράς καθώς οι ΗΠΑ πρόσκαιρα εκθρόνισαν τη Σαουδική Αραβία από τη θέση του μεγαλύτερου εξαγωγού πετρελαίου παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης