Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μειώθηκαν οι ροές φυσικού αερίου στον αγωγό Opal

Μειώθηκαν οι ροές φυσικού αερίου στον αγωγό Opal
Αξιωματούχοι της αγοράς φυσικού αερίου βλέπουν τις περικοπές στον Opal ως ένδειξη για το πόσο μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσει το αέριο τις άλλες πηγές, όπως το LNG
Ο διαχειριστής του  αγωγού φυσικού αερίου Opal στη Γερμανία ανακοίνωσε  ότι έχει συμμορφωθεί με την εντολή να μειώσει κατά 40% τις μεταφορές φυσικού αερίου μια υπόθεση που αφορούσε την προσφορά της Ρωσίας στην Ευρώπη και αναθεώρησε τα επόμενα βήματά του.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε εντολή στον Opal, ο οποίος συνδέεται με τον ρωσικό αγωγό Nord Stream στη Γερμανία, να περιορίσει τις ροές, αφού απέρριψε απόφαση της ΕΕ που επιτρέπει στη ρωσική εταιρεία Gazprom να μεταφέρει περισσότερο αέριο μέσω του αγωγού.
"Η OPAL Gastransport (OGT) εξετάζει επί του παρόντος όλα τα περαιτέρω βήματα. Παρακαλείσθε να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το σημείο ", ανέφερε μια σημείωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας που λειτουργεί με έδρα το Kassel.
Αξιωματούχοι της αγοράς φυσικού αερίου βλέπουν τις περικοπές στο Opal, στον χερσαίο σύνδεσμο για προμήθειες από τον αγωγό Nord Stream 1 στη Βαλτική Θάλασσα,  ως ένδειξη για το  πόσο μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσει το αέριο από άλλες πηγές, όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Παραβίαση της ασφάλειας εφοδιασμού από τη Ρωσία

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας, η Bundesnetzagentur, ζήτησε  από την OGT να σταματήσει την πλειστηριασμό 15,9 (kWh) ανά ώρα.
Αυτό συνέβη αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ τις ποσότητες που είχαν επιτρέψει προηγουμένως, καθώς η Πολωνία με επιτυχία υποστήριξε ότι παραβιάζεται η ασφάλεια εφοδιασμού της από τη Ρωσία που αποσπά σημαντικούς όγκους απευθείας στη Γερμανία.
"Η OGT δεν είναι σε θέση να καθορίσει τις συνέπειες στην αγορά", δήλωσε η Opal, η οποία ελέγχεται από την Gazprom και την Wintershall DEA.
Είπε επίσης ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών, επομένως η Opal ως εταιρεία δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει και δεν ήξερε αν οι ιδιοκτήτες της σκόπευαν να την αμφισβητήσουν.
Τα στοιχεία του Rafinitiv Eikon έδειξαν ότι το αέριο στο Greifswald, κοντά στο σημείο με τον Nord Stream 1, στις 1200 GMT ήταν  μειωμένο 19% από το επίπεδο την περασμένη Παρασκευή πριν από τις περικοπές σε 859 GWh.
Οι ροές στο Nel, ένα δεύτερο αγωγό που συνδέεται με το Nord Stream 1 και τροφοδοτεί τη Βόρεια Γερμανία και τις τεράστιες υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, αυξήθηκαν κατά 11% στα 777 GWh.


www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης