Αναλύσεις

Η κυβέρνηση εξετάζει την ακύρωση ή τροποποίηση της ρύθμισης για τα «μπλοκάκια»

Η κυβέρνηση εξετάζει την ακύρωση ή τροποποίηση της ρύθμισης για τα «μπλοκάκια»
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση
Έντονος προβληματισμός και δεύτερες σκέψεις επικρατούν στο οικονομικό επιτελείο για τη ρύθμιση που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, γνωστή και ως ρύθμιση για τα μπλοκάκια.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.
Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίναν στο bankingnews.gr, το ενδεχόμενο για μη εφαρμογή της ρύθμισης.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές οι δεύτερες σκέψεις για τη ρύθμιση, εστιάζονται στην κατηγορία των μισθωτών που διατηρούν και δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), καθώς καλούνται να διπλοπληρώσουν εισφορές, αλλά και γενικότερα για όλους όσοι υπάγονται στην εν λόγω ασφαλιστική ρύθμιση, να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα, τόσο στους ίδιους, όσο και στους εργοδότες να λάβουν απόφαση για το αν θα συνεχίσουν να απασχολούνται με μπλοκάκι ή θα προχωρήσουν σε σύναψη σύμβασης εργασίας.
Την ίδια ώρα, σήμερα το πρωί με το που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες βρέθηκαν μπροστά στο νέο χαράτσι των εισφορών.
Λίγη ώρα αφότου άνοιξε η εφαρμογή, το σύστημα έπεσε με χιλιάδες άλλους ελεύθερους επαγγελματίες να μην μπορούν να ενημερωθούν για τη «λυπητερή».
Σε κάθε περίπτωση οριστική απόφαση για την αναστολή της εφαρμογής της επίμαχης ρύθμισης δεν έχει ληφθεί.
Το υπουργείο Εργασίας πάντως διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης