Τελευταία Νέα

Σύμβαση αγοράς «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας της Microsoft από την Engie

Σύμβαση αγοράς «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας της Microsoft από την Engie
Η Engie αναμένει να αναπτύξει περίπου 4,5 gigawatts έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω συμβάσεων PPA κατά τη διάρκεια της τριετίας
Μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά ηλιακής και αιολικής ενέργειας από τα χαρτοφυλάκια της Engie στις ΗΠΑ υπέγραψε η Microsoft.
Πρόκειται για συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας PPA και αφορά 230 MW ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας, με αποτέλεσμα το χαρτοφυλάκιο της Microsoft στις ΑΠΕ, να ξεπερνά τα 1.900 MW.
Ειδικότερα, η πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής από το νέο αιολικό πάρκο 200 MW «Las Lomas», το οποίο θα βρίσκεται στις πόλεις Starr & Zapata καθώς και 85 MW ενέργειας από το έργο «Anson Solar Center» των 200MW που θα κατασκευαστεί στο νομό Jones.
Υπενθυμίζεται ότι η Engie και άλλοι κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπογράφουν ολοένα και περισσότερο συμβάσεις PPA με μεγάλες εταιρείες και πόλεις.
Η Engie αναμένει να αναπτύξει περίπου 4,5 gigawatts έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω συμβάσεων PPA κατά τη διάρκεια της τριετίας - από ένα συνολικό αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο 9 GW - καθώς αυτές οι συμβάσεις γίνονται πιο επικερδείς.
Μάλιστα, στα τέλη του 2018, η Engie είχε 18 GW εγκατεστημένης ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας το 28% της παραγωγικής ικανότητας του ομίλου και το 22% του τρέχοντος λειτουργικού της κέρδους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης