Ενέργεια

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων: Ας μείνουν στο παρελθόν

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων: Ας μείνουν στο παρελθόν
Η κλιματική αλλαγή είτε δεν έχει γίνει αντιληπτή από τα περισσότερα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση
Δριμεία κριτική στις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων, εξαπολύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ειδικότερα:

«Οι συμβάσεις για την διεξαγωγή ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων πρόκειται δυστυχώς να κυρωθούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, κι αυτό θα γίνει λίγο μετά τις πομπώδεις πρωθυπουργικές δηλώσεις για τη δήθεν βούληση και αποφασιστικότητα του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Όμως πως σκοπεύει να συγκεράσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναντιστοιχίες λόγων και πράξεων και να διαχειριστεί τέτοιου μεγέθους αντιφάσεις; Δεν φαίνεται να την πολυνοιάζει γιατί έχει άλλες προτεραιότητες, και κυρίως την έγνοια να εξυπηρετήσει τον Εθνικό εργολάβο με την παραχώρηση σε αυτόν των ΕΛΠΕ.
Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή είτε δεν έχει γίνει αντιληπτή από τα περισσότερα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα, είτε απλά χρησιμοποιείται κατά το δοκούν σαν πρόφαση και άλλοθι όταν τα βολεύει.
Στην τελική σχεδόν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο θέλουν τις εξορύξεις, παρά τις ψευδεπίγραφες επιμέρους δικαιολογίες και τις διαφωνίες τους και θα φέρουν τεράστια ευθύνη για αυτό.
Δυστυχώς οι προτάσεις μας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, τόσο διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα την προηγούμενη περίοδο, δεν εισακούστηκαν.
Σε λίγο θα είναι πολύ αργά, μόνο και μόνο για ένα παιχνίδι συμφερόντων και εντυπώσεων.
Ας μείνουν στο έδαφος οι υδρογονάνθρακες! Δεν είναι πλούτος όπως θέλουν να μας τους παρουσιάσουν αλλά κατάρα.
Τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου ή φυσικού αερίου από το βόρειο Ιόνιο μέχρι και τα νότια της Κρήτης μας αφορούν γιατί κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας που μόνη της σχεδιάζει να υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών της, τις μοναδικές της θάλασσες, την αλιεία και τον τουρισμό της, αντιμετωπίζοντας τον γαλάζιο αυτόν παράδεισο σαν μία τεράστια «πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου».
Τώρα είναι η δική μας στιγμή! Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια των εξορύξεων στη χώρα μας και να πάμε προς μια λύση απανθρακοποίησης και μηδενικών ρύπων.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης