Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Εκουαδόρ: Αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο του 2020

Εκουαδόρ: Αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο του 2020
Στις αρχές του έτους από τον ΟΠΕΚ αποχώρησε το Κατάρ
Tην απόφασή του να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε το Εκουαδόρ δια μέσου του υπουργού Ενέργειας την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.
Ειδικότερα, πρόκειται για μια κίνηση που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την βιωσιμότητα των οικονομικών της στόχων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν στο ίδιο επίπεδο οι φιλικές τους σχέσεις.
Ένα επίσημο ανακοινωθέν από το υπουργείο υπογράμμισε ότι ο Εκουαδόρ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σταθερότητα των πετρελαϊκών αγορών και πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ, από την ίδρυσή του το 1960, ωφελούσε τους πάντες, είτε πρόκειται για παραγωγούς είτε για καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται πως το Εκουαδόρ προσχώρησε στον ΟΠΕΚ το 1973, αλλά αποσύρθηκε από τον οργανισμό τον Δεκέμβριο του 1992, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει το ποσό των 2 εκατ. δολ., που αφορούσε τη συνδρομή μέλους.
Τέλος, στις αρχές του τρέχοντος έτους το Κατάρ αποχώρησε επίσης από τον ΟΠΕΚ, αποδίδοντας τη συγκεκριμένη επιλογή του στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του. Μέσα σε αυτή δεν συμπεριλαμβανόταν το πετρέλαιο, καθώς η προοπτική τους από εδώ και στο εξής συγκεντρώνεται στο φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης