Εγκαινιάστηκε αιολικό πάρκο 89 MW στην Ιορδανία

Εγκαινιάστηκε αιολικό πάρκο 89 MW στην Ιορδανία
Το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα λαμβάνει πάνω από 1.423MW ανανεώσιμης ενέργειας
Εγκαινιάστηκε στην Ιορδανία από τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Hala Zawati, το αιολικό έργο Fujeij με συνολική χωρητικότητα 89 MW.
Ειδικότερα θα παράγει 24% αιολικής ενέργειας που θα συνδέεται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, το κόστος ανέρχεται σε 180 εκατ. δολ. με την Κορεατική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (KEPCO) να πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Από την πλευρά του, ο Zawati τόνισε τη σημασία του εγχειρήματος σχετικά με την αύξηση της σύνθετης δυναμικότητας της αιολικής ενέργειας που συνδέεται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε 372MW. Ως αποτέλεσμα, η συνολική χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας ανέρχεται σε 1.423MW.
Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η Ιορδανία αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις, μία από τις οποίες προήλθε από την εξάρτησή της από την εισαγόμενη ενέργεια.
Το Βασίλειο εισήγαγε το 98% των ενεργειακών αναγκών του το 2011, σημείωσε ο υπουργός.

Αυτή η πρόκληση, πρόσθεσε, απαιτούσε στρατηγικούς στόχους με οικονομικές και βιώσιμες λύσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, το μερίδιο των ΑΠΕ αυξήθηκε από το 1% του 2014 στο 10% το περασμένο έτος.
Το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα λαμβάνει πάνω από 1.423MW ανανεώσιμης ενέργειας, 1.051MW από ηλιακή ενέργεια και 372MW από αιολικούς πόρους και αναμένεται να φτάσει το στόχο των 2.400MW το 2021 αντί του 2025 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, πρόσθεσε ο υπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης