Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μειώθηκε κατά 4,7 GW η γαλλική παραγωγή ενέργειας λόγω της απεργίας των εργαζομένων της EDF

tags :
Μειώθηκε κατά 4,7 GW η γαλλική παραγωγή ενέργειας λόγω της απεργίας των εργαζομένων της EDF
Υποχώρησε η παραγωγή σε πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες
Περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων της γαλλικής EDF συμμετείχε στην απεργία την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής επιχείρησης, μειώνοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε αρκετές μονάδες πυρηνικών, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου.
Η EDF δήλωσε ότι η περικοπή παραγωγής είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της απεργίας αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Η μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν επηρεάζει το δίκτυο ή   τα νοικοκυριά, αλλά   είναι δαπανηρή για την υπερχρεωμένη EDF, καθώς οφείλει να καλύψει με εισαγωγές οποιοδήποτε έλλειμμα για την παροχή στους πελάτες του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία   η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε σε πέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες και δύο γεννήτριες αερίου.
Η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε σε σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν από την EDF κατά 1,4 gigawatts (GW), με την αθροιστική διακοπή λόγω της απεργίας να φθάνει  στα 4,7 GW στις 1413 GMT, σύμφωνα με τα στοιχεία της EDF.
Τα σωματεία της EDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η απεργία έχει μειώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 7 GW σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πάνω από το 30% των εργαζομένων απήργησαν.
Ο γαλλικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της RTE έδειξε ότι η αιχμή της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία αναμενόταν την Πέμπτη γύρω στα 55,9 GW.
Η συνολική διαθέσιμη παραγωγική ικανότητα ήταν 54,8 GW.
Η απεργία είναι η δεύτερη που πραγματοποιούν τα τέσσερα βασικά συνδικάτα της EDF προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης μετά από μια κινητοποίηση στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας απεργούσε και έκοψε τη γαλλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά περισσότερο από 10%.
Οι εργαζόμενοι της ΕDF είναι ενάντια σε σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση και ενδεχομένως τη διάσπαση της επιχείρησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης