Τελευταία Νέα

Βρετανία: Ξεκινά ο 4ος γύρος ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Βρετανία: Ξεκινά ο 4ος γύρος ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων
Το πρώτο στάδιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα διεξαχθεί μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2020
Ξεκινά στη Βρετανία ο 4ος γύρος παραχωρήσεων για νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα με την έκδοση ερωτηματολογίου προεπιλογής (PQQ), όπως αναμεταδίδει το renews.biz.
Όσον αφορά το PQQ, πρόκειται για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας του 4ου γύρου και έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει την ικανότητα των υποψηφίων να παράσχουν ένα υπεράκτιο αιολικό έργο, βάσει ενός συνόλου οικονομικών, νομικών και τεχνικών κριτηρίων.
Παράλληλα, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της εν λόγω διαδικασίας.
Η προθεσμία για την υποβολή του ερωτηματολογίου, λήγει στις 29 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
 
Έως τον επόμενο Ιούνιο η υποβολή προσφορών

Η διαδικασία επιλογής των προκριθέντων από το PQQ θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και θα ακολουθήσει το πρώτο στάδιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2020.
Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Ο Jonny Boston από το Crown Estate (χαρτοφυλάκιο ακινήτων που εκμεταλλεύεται το βρετανικό Δημόσιο) δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκδώσουμε το ερωτηματολόγιο προεπιλογής για την παραχώρηση των αδειών του 4ου Γύρου. Μετά από 18 μήνες προετοιμασίας, η επίσημη διαδικασία υποβολής προσφορών είναι ανοικτή και σηματοδοτεί για σημαντική στιγμή για την υπεράκτια αιολική ενέργεια».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα ξεκινά η διαδικασία για τον εντοπισμό των μελλοντικών αιολικών παραχωρήσεων, που θα στηρίξουν την καθαρή ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2030 και μετά.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης