Ενέργεια

Novak (Ρωσία): H παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια

Novak (Ρωσία): H παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια
Η Goldman Sachs αναβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου το 2020
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ ενδέχεται να κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου περιορίζουν τον ρυθμό επέκτασης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak, την Τρίτη 22/10/2019.
Ο ταχύς ρυθμός παραγωγής των ΗΠΑ, που είναι τώρα ο μεγαλύτερος στον κόσμο, τα τελευταία χρόνια ήταν ένας βασικός παράγοντας πίσω από τη σχετική αδυναμία των τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, η παραγωγή επιβραδύνθηκε πρόσφατα.
"Βλέπουμε μείωση της δραστηριότητας στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου. Αν και υπήρξαν κέρδη, αυτά είναι χαμηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια ... Αυτή είναι μια τάση ", δήλωσε ο Novak στους δημοσιογράφους.
"Είναι πιθανό ότι στο εγγύς μέλλον, εάν οι προβλέψεις επαληθευθούν, θα δούμε μια άνοδο στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Novak.
Η Goldman Sachs αναβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου το 2020 και μείωσε τις προοπτικές της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το επόμενο έτος.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC +, έχουν εφαρμόσει από τον Ιανουάριο συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τη στήριξη της αγοράς.


www.wordldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης