Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Lavrov: Μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream

Lavrov: Μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream
Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, είχε κάνει γνωστό ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας
Μέχρι το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov.
Στο πλαίσιο της συνομιλίας που είχε με την Βουλγάρα ομόλογό του Ekaterina Zakharieva, τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης το έργο του TurkStream και το χρονοδιάγραμμά υλοποίησής του.
«Οι Βούλγαροι συνάδελφοι μας είπαν ότι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή των υποδομών για τη μεταφορά αερίου μέσα από τη δεύτερη γραμμή. Σύμφωνα με την υπουργό, η αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε αυτή τη μέρα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και του Ρώσου Πρέσβη στην βαλκανική χώρα. Οι εταίροι ανέφεραν πως μέχρι το 2020, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο Lavrov.

Το έργο του TurkStream

Υπενθυμίζεται πως ο αγωγός TurkStream θα διοχετεύει φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και από εκεί στα σύνορα με την Ελλάδα, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Η πρώτη γραμμή θα λειτουργήσει για την τουρκική αγορά, ενώ ο δεύτερος κλάδος στοχεύει στην προσφορά αερίου στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την Gazprom να θεωρεί τις Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Σερβία δυνητικές νέες αγορές. Η χωρητικότητα κάθε γραμμής του αγωγού ανέρχεται σε 15,75 δις κ.μ. ετησίως.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, είχε κάνει γνωστό ότι η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας.
Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η ημερομηνία έναρξης της δεύτερης γραμμής του project θα εξαρτηθεί από τον χρόνο κατασκευής των σχετικών υποδομών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης