Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Alekperov (Lukoil): Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Alekperov (Lukoil): Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου
Στις 5-6 Δεκεμβρίου, 177η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη
Απαραίτητη είναι η σταθερότητα στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου χωρίς άμεση ανάγκη να ενταθούν οι περικοπές στην παραγωγή στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +.
Αυτές ήταν οι παρατηρήσεις του προέδρου της ρωσικής εταιρείας Lukoil, Vagit Alekperov, πριν την επερχόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο, όταν αναμένεται να συμφωνηθούν βαθύτερες περικοπές στο σύμφωνο πετρελαίου του ΟΠΕΚ +.
Στη συνέχεια υπογράμμισε στο πρακτορείο Tass, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής ότι η απόφαση για τις περικοπές πρέπει να ληφθεί μετά τη χειμερινή περίοδο.
«Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι σταθερή σήμερα, ενώ αναμένουμε ότι η μέση τιμή θα φτάσει τα 60 δολάρια το βαρέλι» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, όλες οι χώρες παρουσιάζουν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής. Οι ΗΠΑ αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα (αύξηση 2%) και δεν προβλέπεται καμία παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που θα έχει αρνητική επίπτωση στη ζήτηση πετρελαίου.
Σύμφωνα με τη συμφωνία του OPEC + στις 7 Δεκεμβρίου 2018, η Μόσχα συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 228.000 bpd, ενώ ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του υποσχέθηκαν να μειώσουν τη συνολική παραγωγή κατά 1,2 εκατ. Bpd για να υποστηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου.
Στις 5-6 Δεκεμβρίου, 177η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης