Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αμφιβολίες της Rosneft για την αξιοπιστία της Σαουδικής Αραβίας ως προμηθευτής πετρελαίου

Αμφιβολίες της Rosneft για την αξιοπιστία της Σαουδικής Αραβίας ως προμηθευτής πετρελαίου
Έπληξαν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας
Αμφιβολίες για την ιδιότητα της Σαουδικής Αραβίας ως αξιόπιστου προμηθευτή πετρελαίου, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, με αφορμή τις επιθέσεις του Σεπτεμβρίου εναντίον της Saudi Aramco.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας είχαν ως αποτέλεσμα η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου να μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε 99,25 εκατομμύρια βαρέλια (mbpd).
Υπενθυμίζεται πως η Saudi Aramco έχει τις μεταλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στον κόσμο και το μεγαλύτερο εργοστάσιο μερικής απόσταξης αργού πετρελαίου στο Αμπκάικ, στην ανατολική Σαουδική Αραβία. Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου μεγαλύτερη των 7 εκατ βαρελιών την ημέρα.
Το συγκεκριμένο γεγονός έδωσε λόγους σύμφωνα με τον CEO της ρωσικής εταιρείας, Igor Sechin να «επανεξεταστεί ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας ως αναμφισβήτητα αξιόπιστος προμηθευτή πετρελαίου»
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Igor Sechin είναι στενός σύμμαχος του Vladimir Putin και ένας από τους βασικούς παράγοντες της Μόσχας στην παγκόσμια συμφωνία περικοπής της παραγωγής πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης