Επιχειρήσεις

Παράταση 2 ετών στην Energean για την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στα Ιωάννινα

Παράταση 2 ετών στην Energean για την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στα Ιωάννινα
Το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean για την περιοχή των Ιωαννίνων είναι της τάξης των 35 εκατομμυρίων δολαρίων και μετά την ολοκλήρωση των 2D σεισμικών ερευνών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δύο γεωτρήσεις.
Παρατείνεται κατά 2 χρόνια η παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Energean Oil & Gas.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, με ημερομηνία 2/2/2017, προβλέπεται η παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Energean για την διενέργεια σεισμικών ερευνών στην περιοχή των Ιωαννίνων μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.
Μετά την προθεσμία αυτή, η Energean Oil & Gas αναλαμβάνει με βάση τη σύμβαση να υλοποιήσει την 2η φάση του προγράμματος ερευνών, μετά τα σεισμικά που θα γίνουν εντός της επόμενης διετίας.
Υπενθυμίζεται, ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean για την περιοχή των Ιωαννίνων είναι της τάξης των 35 εκατομμυρίων δολαρίων και μετά την ολοκλήρωση των 2D σεισμικών ερευνών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δύο γεωτρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης