Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κοινοπραξία Air Products, ACWA και Aramco αυξάνουν τον δανεισμό για να χρηματοδοτήσουν αγορά περιουσιακών στοιχείων

Η κοινοπραξία Air Products, ACWA και  Aramco αυξάνουν τον δανεισμό για να χρηματοδοτήσουν αγορά περιουσιακών στοιχείων
Η κοινοπραξία βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια των συνομιλιών με τους δανειστές
Η κοινή επιχείρηση μεταξύ της  αμερικανικής Air Products, και των σαουδαραβικών ACWA Power  και Saudi Aramco (IPO-ARMO.SE) αυξάνει το δανεισμό για να χρηματοδοτήσει την αγορά περιουσιακών στοιχείων αξίας 11,5 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος της έτος, δήλωσε εκπρόσωπος της ACWA Power σύμφωνα με το Reuters.
Η κοινοπραξία βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια των συνομιλιών με τους δανειστές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Οι εταιρείες είχαν υπογράψει συμφωνία για κοινοπραξία αερίου / ενέργειας τον Αύγουστο του 2018, για να εξυπηρετήσουν το  δυλιστήριο Jazan Refinery και τον τερματικό σταθμό της Aramco.
Τα περιουσιακά στοιχεία, που θα αγοραστούν από την Aramco, θα περιλαμβάνουν μονάδες αεριοποίησης, ενεργειακά μπλοκ και τα συναφή βοηθητικές επιχειρήσεις, καθώς και εγκαταστάσεις οξυγόνου και αφαλάτωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος.
Η Air Products κατέχει μερίδιο 55% στην κονοπραξία, με την ACWA Power να κατέχει το 25% και την Aramco με το υπόλοιπο 20%, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η κοινοπραξία θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση αεριοποίησης / ηλεκτρικής ενέργειας με σύμβαση 25 ετών για σταθερό μηνιαίο τέλος, όπως ανέφεραν οι εταιρείες πέρυσι.
Η Saudi Aramco θα προμηθεύσει πρώτες ύλες και η κοινοπραξία θα παράγει ενέργεια, υδρογόνο και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την Aramco. 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης