Τελευταία Νέα

METKA EGN: Στα 230 - 320 MW τα projects αποθήκευσης ενέργειας στην Βρετανία το 2020

METKA EGN: Στα 230 - 320 MW τα projects αποθήκευσης ενέργειας στην Βρετανία το 2020
Η αποθήκευση στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο
Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ΜΕΤΚΑ EGN έδωσε κατά την παρουσία του σε κεντρικό πάνελ που ακολούθησε την ετήσια παρουσίαση της BP στην βρετανική πρεσβεία ο Paul Smith από τα νέα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας.
Σημείωσε συγκεκριμένα ότι τα projects που έχει αναλάβει η εταιρία στην αποθήκευση στην Βρετανία θα φτάσουν τα 230 - 320 MW το 2020.
Παράλληλα όπως σημείωσε η εταιρία έχει διεθνοποιημένες εργασίες πέραν της Αυστραλίας και στο Πόρτο Ρίκο.
Το κόστος για τις μπαταρίες λιθίου (Li - On) υποχώρησε σημαντικά κατά 85% την περίοδο 2011-18 ευνοώντας έτσι την αποθήκευση, όπου η εταιρία αναπτύσει την τεχνολογία της με στρατηγικό προσανατολισμό για την προσεχή 5ετία.
Το δυναμικό της αποθήκευσης ήταν 9GW το 2018, στοιχείο που δείνχει και τις ισχυρές προοπτικές ζήτησης του νέου ενεργειακού κλάδου.
Παράλληλα λόγω των προοπτικών υπάρχει ενδιαφέρον από κεφάλαια να εισέλθουν σε τέτοιες χρηματοδοτήσεις, καθώς οι υποδομές απαιτούν συγκεκριμένη τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών, όμως η αποθήκευση της ενέργειας είναι η σημαντική προϋπόθεση.

Oι πρόσφατες εξαγορές

Η θυγατρική της MYTILINEOS, METKA EGN έχει ανακοινώσει την υπογραφή συμβάσεων με την Total Eren για τη Μελέτη – Προμήθεια - Κατασκευή (EPC), δύο φωτοβολταϊκών έργων στο Καζακστάν, συνολικής ισχύος 128 MWp.
Παράλληλα, η μετοχή του Μυτιληναίου σημειώνει σήμερα ανάκαμψη της τάξεως του 2,3% στα 2,6 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο ("Nomad") είναι μία φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, ισχύος 28 MWp που βρίσκεται κοντά στο χωριό Zhalagash στην περιοχή Kyzylorda και το δεύτερο έργο (“M-KAT”) είναι μία έτερη φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 100 MWp που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Shu στην περιοχή Zhambyl.
Στα έργα θα εγκατασταθούν κεντρικοί μετατροπείς ενέργειας, μονοκρυσταλλικής τεχνολογίας πάνελ και κινητό σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων. Το έργο Nomad αποτελείται από 83.592 φωτοβολταϊκά πλαίσια 335Wp, 8 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 73,94 εκταρίων. Το έργο M-KAT αποτελείται από 298.485 φωτοβολταϊκές μονάδες 335Wp, 24 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 328,93ha.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης