Πετρέλαιο

Χείρα βοηθείας από το Permian αναζητούν Chevron και ExxonMobil - Υπό πίεση οι οικονομικές επιδόσεις

Χείρα βοηθείας από το Permian αναζητούν Chevron και ExxonMobil - Υπό πίεση οι οικονομικές επιδόσεις
Oι παραγωγοί πετρελαίου αναμένουν ένα σκληρό 2020
Στην άνοδο της παραγωγής πετρελαίου σχιστόλιθου στην λεκάνη της Permian, θα στηριχτούν οι δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής, Chevron και ExxonMobil, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, αυτό όλο γίνεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της χαμηλής ζήτησης πετρελαίου και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Την Παρασκευή (1/11), η Exxon Mobil Corp τόνισε ότι η παραγωγή της από τη λεκάνη αυξήθηκε κατά 70% το γ’ τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Chevron Corp. ανακοίνωσε κέρδος 35%. Αυτές οι τεράστιες αυξήσεις είναι πιθανό να αντισταθμίσουν οποιαδήποτε επιβράδυνση από τους ανεξάρτητους παραγωγούς των ΗΠΑ με μικρότερους ισολογισμούς.
Παράλληλα, οι παραγωγοί πετρελαίου αναμένουν ένα σκληρό 2020, καθώς η παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου θα κατακλύσει τη ζήτηση, παρά τις καλές προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συνεργαζόμενων παραγωγών για τον έλεγχο των προμηθειών.
Επίσης, ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας περιορίζει σημαντικά την ζήτηση, δημιουργώντας ένα εντεινόμενο κλίμα αβεβαιότητας.


Τα οικονομικά αποτελέσματα

ExxonMobil

Οι χαμηλότερες τιμές μαύρου χρυσού φαίνεται πως επηρέασαν αρνητικά και την κερδοφορία του αμερικανικού κολοσσού ExxonMobil. Ειδικότερα, τα κέρδη της ExxonMobil το γ΄ τρίμηνο άγγιξαν τα $3,17 δις έναντι $6,24 δις το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Chevron

Tην Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, η Chevron ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενομένου. Πιο συγκεκριμένα, η πτώση στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιστάθμισε την αυξημένη παραγωγή του αμερικανικού κολοσσού, με αποτέλεσμα τα κέρδη του να μειωθούν κατά 36%, στα $2,6 δις, έναντι $4 δις το γ’ τρίμηνο του 2018

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης