Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ θα στηρίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ

Trump: Οι ΗΠΑ θα στηρίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ
O Trump χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Trump «επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Trump έκανε λόγο για «την κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας απ' την πλευρά του ζήτησε από τον ομόλογό του των ΗΠΑ, να σταματήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία, όπως μεταδίδει το CNN Turk.
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζήτησαν την εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, την προσφυγική κρίση, αλλά και την τρομοκρατία, σύμφωνα με το NTV.
Ο Erdogan ζήτησε επίσης την υποστήριξη του Trump στη μάχη κατά του δικτύου του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα πάντα με το NTV.
Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης