Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ινδία: Άνοιξαν τα σχολεία στο Νέο Δελχί καθώς βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα

Ινδία: Άνοιξαν τα σχολεία στο Νέο Δελχί καθώς βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα
Γενικά, η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί ήταν βελτιωμένη για δεύτερη συνεχή ημέρα χάρη σε πιο ισχυρούς ανέμους που παρέσυραν τα μικροσωματίδια που μολύνουν την ατμόσφαιρα
Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στο Νέο Δελχί της Ινδίας έπειτα από δύο ημέρες που παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία προκάλεσε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ώθησε πολίτες και οργανώσεις προάσπισης του περιβάλλοντος να διαδηλώσουν.
Τα παιδιά, πολλά από τα οποία φορούσαν μάσκες, επέστρεψαν στα σχολεία του Νέου Δελχί και των γύρω προαστίων παρότι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παραμένουν "ανθυγιεινά" στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ινδίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προβλέπει για σήμερα ασθενείς βροχοπτώσεις και καταιγίδες για αύριο Πέμπτη.
Οι ασθενείς βροχοπτώσεις ενδέχεται να επιδεινώσουν περαιτέρω την ποιότητα του αέρα, όμως συνήθως οι καταιγίδες μειώνουν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα οποία έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους για φέτος την Κυριακή.
Γενικά, η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί ήταν βελτιωμένη για δεύτερη συνεχή ημέρα χάρη σε πιο ισχυρούς ανέμους που παρέσυραν τα μικροσωματίδια που μολύνουν την ατμόσφαιρα.
Βασική αιτία της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που καταγράφεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Νέο Δελχί είναι οι καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων στα κρατίδια Παντζάμπ και Χαριάνα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη χρήση πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της ινδουιστικής γιορτής Ντιουάλι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες – το κρύο και τους ασθενείς ανέμους—καθιστούν την κατάσταση αφόρητη.
Χθες το βράδυ περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη της Ινδίας, το μνημείο για τον πόλεμο στο κέντρο του Νέου Δελχί για να διαμαρτυρηθούν για την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και να ζητήσουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους κυβερνήτες των κρατιδίων να αναλάβουν δράση.
"Οι άνθρωποι είναι οργισμένοι διότι πρόκειται για κοινή αποτυχία και οι πολιτικοί πρέπει να συνεργαστούν για να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή", δήλωσε ο Βιμλέντου Τζα, περιβαλλοντολόγος που ίδρυσε την οργάνωση προάσπισης του περιβάλλοντος Swechha.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης