Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ambev επενδύει 145 εκατ. δολάρια σε αιολικό πάρκο για την τροφοδοσία των μονάδων ζυθοποιίας Budweiser στη Βραζιλία

Η Ambev επενδύει 145 εκατ. δολάρια σε αιολικό πάρκο για την τροφοδοσία των μονάδων ζυθοποιίας Budweiser στη Βραζιλία
Η Ambev καταβάλλει περίπου το ποσό των 600 εκατομμυρίων reais  για περίοδο 15 ετών στην Casaforte Investimentos, η οποία  θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 1.600 εκταρίων που θα υπερβαίνει τα 80 μεγαβάτ
Η Ambev SA ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με  private equity για την κατασκευή αιολικού πάρκου που θα προμηθεύει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια  της παραγωγής ποτών στη βορειοανατολική Βραζιλία καθώς και στα πέντε ζυθοποιεία της  Budweiser  σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ambev αναμένεται να καταβάλει περίπου το ποσό των 600 εκατομμυρίων reais (145 εκατομμύρια δολάρια) για περίοδο 15 ετών στην Casaforte Investimentos, η οποία με τη σειρά της θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 1.600 εκταρίων στην περιοχή Bahia που θα υπερβαίνει τα 80 μεγαβάτ.
"Αυτή η συμφωνία αγοράς ενέργειας θα μειώσει κατά 20.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, πράγμα που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 35.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους ετησίως", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ambev, Rodrigo Figueiredo, σε συνέντευξή του στο Reuters.
Όλες οι άδειες κατασκευής έχουν χορηγηθεί και οι εργασίες αρχίζουν στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το αιολικό πάρκο ενδέχεται να αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές του 2022, πρόσθεσε. Το συγκρότημα θα παράγει περίπου το 30% των αναγκών που έχουν  ζυθοποιίες  στη Βραζιλία.

Αποκλειστική τροφοδότηση από ΑΠΕ μέχρι το 2025

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας της μητρικής εταιρείας Anheuser Busch InBev να έχει όλες τις δραστηριότητές της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2025.
Στη Βραζιλία, η Ambev έχει επενδύσει περίπου 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένων των έργων που υιοθετούν ακόμη πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές πρακτικές.
Τον Ιούνιο, ο Ambev πραγματοποίησε συμφωνία 140 εκατομμυρίων δολαρίων με τέσσερις εταίρους για την κατασκευή 31 σταθμών ηλιακής ενέργειας που θα τροφοδοτούν τα 94 κέντρα διανομής της εταιρείας ζυθοποιίας στη Βραζιλία.
Πέρυσι, ο μεγαλύτερος ζυθοποιός της Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσε σχέδια για την προσθήκη 1.600 ηλεκτρικών φορτηγών Volkswagen στο στόλο του φορέα εφοδιαστικής της στη Βραζιλία μέχρι το 2023.
Ο Figueiredo ανέφερε ότι όλες οι ηλιακές μονάδες αναμένεται να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Εκτός από τις ηλιακές και αιολικές μονάδες, σημείωσε, η Ambev μελετά επίσης άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η βιομάζα.
"Αυτή τη φορά έχουμε επιλέξει ένα αιολικό πάρκο επειδή είναι πιο βιώσιμο για υψηλή τάση, αλλά διεξάγουμε μελέτες για άλλες περιοχές και η τεχνολογία θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες", πρόσθεσε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης