Τελευταία Νέα

Κατασκευή αιολικών και ηλιακών έργων στη Φουκοσίμα

Κατασκευή αιολικών και ηλιακών έργων στη Φουκοσίμα
Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού δικτύου μήκους 80 χιλιομέτρων που αναχώρησε από τη Φουκουσίμα και συνδέθηκε με τους πύργους μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας του Τόκιο
Σημαντικές ενεργειακές αναβαθμίσεις θα λάβουν χώρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Nihon Keizai Shimbunn», θα εγκατασταθούν 21 ηλιακοί σταθμοί και αιολικά πάρκα.
Αξίζει να αναφερθεί πως η κρατική Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και ο ιδιωτικός δανειστής Mizuho Bank είναι μεταξύ εκείνων που χρηματοδοτούν μέρος του κόστους κατασκευής του έργου.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ηλεκτρικού δικτύου μήκους 80 χιλιομέτρων που αναχώρησε από τη Φουκουσίμα και συνδέθηκε με τους πύργους μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας του Τόκιο.
Υπενθυμίζεται πως ο μεγάλος σεισμός, αλλά και το τσουνάμι που προκλήθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011, προκάλεσε με την σειρά του σοβαρές καταστροφές σε τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες, στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Οι πυρήνες των πυρηνικών αντιδραστήρων έλιωσαν, καθώς τα συστήματα ψύξης τέθηκαν εκτός λειτουργίας, αλλά και τα εφεδρικά συστήματα ενέργειας, δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους.
Σύμφωνα με τον Τύπο, 11 από τις 21 εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής θα λειτουργούν από ηλιακή ενέργεια και οι υπόλοιποι θα είναι αιολικά πάρκα.
Συνολικά, θα παράγουν 600 MW, που ισοδυναμούν με τα δύο τρίτα του συνόλου του πυρηνικού εργοστασίου της Fukushima.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης