Πετρέλαιο

Μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην αγορά «βλέπει» ο ΟΠΕΚ για το 2020

Μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην αγορά «βλέπει» ο ΟΠΕΚ για το 2020
Η συμμαχία, γνωστή ως OPEC +, τον Ιούλιο, ανανέωσε το σύμφωνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και οι υπουργοί θα συναντηθούν για να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στις 5-6 Δεκεμβρίου
Μικρότερο πλεόνασμα θα έχει το επόμενο έτος στην αγορά πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, παρά το ότι αναμένει μειωμένη ζήτηση του αργού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.
Σε μια μηνιαία έκθεση, η ομάδα παραγωγών δήλωσε ότι η ζήτηση για το αργό της θα είναι κατά μέσο όρο 29,58 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το επόμενο έτος, 1,12 εκατομμύρια bpd λιγότερο από ό, τι το 2019. Αυτό δείχνει πλεόνασμα περίπου 70.000 bpd το επόμενο έτος.
Η πτώση της ζήτησης θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του για τη διατήρηση των περιορισμών της προσφοράς στην συνεδρίαση στις 5-6 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, η έκθεση διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις της, για την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2020, και ήταν πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές.
«Τα σημάδια βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, της ενδεχόμενης συμφωνίας για το Brexit, καθώς και η σταθεροποίηση στις αναδυόμενες οικονομίες, θα διατηρήσουν το συγκεκριμένο επίπεδο προβλέψεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΟΠΕΚ.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί έχουν εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. Bpd.
Η συμμαχία, γνωστή ως OPEC +, τον Ιούλιο, ανανέωσε το σύμφωνο μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και οι υπουργοί θα συναντηθούν για να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στις 5-6 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης