Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Εντός της εβδομάδας η συνάντηση Ουκρανίας - Ρωσίας για την διαμετακόμιση φυσικού αερίου

Εντός της εβδομάδας η συνάντηση Ουκρανίας - Ρωσίας για την διαμετακόμιση φυσικού αερίου
Την Τετάρτη (27/11) θα αποφασιστεί η μορφή της συνάντησης
Για τις 29 Νοεμβρίου μετατίθεται η επόμενη συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο για το ακανθώδες ζήτημα της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Αυτά δήλωσε στο Tass, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Anatoly Yanovsky, προσθέτοντας πως η μορφή της συνάντησης θα καθοριστεί την προσεχή Τετάρτη (27 Νοεμβρίου).
«Η συνάντηση μπορεί να προγραμματιστεί για την Παρασκευή, αν και μπορεί να γίνει με διαφορετικό τρόπο, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο, αυτό θα αποφασιστεί μεθαύριο» εξήγησε στην συνέχεια.
Παράλληλα, το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας βλέπει θετικά τα αποτελέσματα της τριμερούς τεχνικής συνάντησης για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου».
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε γενναία μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που καταφθάνει στην Ουκρανία.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ουκρανία έως και 25%, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης