Φυσικό Αέριο

Συμμετοχή στα ρωσικά σχέδια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα θέλει το Καζακστάν

Συμμετοχή στα ρωσικά σχέδια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα θέλει το Καζακστάν
Η Ρωσία σχεδιάζει την επέκταση αγωγών
Το Καζακστάν δήλωσε στη Ρωσία ότι επιθυμεί να ενταχθεί στα σχέδια για την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Κίνα, για τον  νέο αγωγό που θα συνδέσει τη Μόσχα συνδέεται με τη χώρα της Κεντρικής Ασίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καζακστάν Askar Mamin τη Δευτέρα 25/11/2019.
Η Ρωσία αναμένει να ξεκινήσει τον πρώτο αγωγό φυσικού αερίου προς την Κίνα, γνωστό ως Power of Siberia, στις 2 Δεκεμβρίου. Ο αγωγός στοχεύει στη μεταφορά 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, όταν φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του.
Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom εξετάζει δύο ακόμη σχέδια για την τόνωση των εξαγωγών φυσικού αερίου.
Ένα έργο περιλαμβάνει την επέκταση στην Κίνα ενός αγωγού που διέρχεται τώρα από την υπεράκτια περιοχή Sakhalin στο Βλαδιβοστόκ, την ανατολική ρωσική πόλη που βρίσκεται κοντά στα κινεζικά σύνορα.
Ένα άλλο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός αγωγού, που ονομάζεται Power of Siberia-2, να παραδίδει αέριο στην Κίνα από τη Δυτική Σιβηρία.
Ο Mamin δήλωσε ότι το Καζακστάν, ένας παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, είχε ενημερώσει τη Ρωσία ότι ήθελε να περάσει από το Καζακστάν η διαδρομή του αγωγού της Power of Siberia-2 και συμπλήρωσε ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόταση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης