Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κατά 12% υποχώρησαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον Οκτώβριο

Κατά 12% υποχώρησαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον Οκτώβριο
Στην κορυφή των προμηθευτών με LNG η Αυστραλία
Κατά 11,5% σε 4,04 εκατομμύρια τόνους τον Οκτώβριο υποχώρησαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας και μειώθηκαν κατά 20,7% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Platts.
Μάλιστα, άνθρωποι της αγοράς απέδωσαν την ύφεση σε επιβράδυνση της εγχώριας οικονομίας, στην χαλάρωση των πολιτικών αλλαγής του άνθρακα από φυσικό αέριο και τους αυστηρότερους περιορισμούς των εκπομπών.
Παράλληλα, το κόστος εισαγωγής για τις αφίξεις LNG ανήλθε κατά μέσο όρο στα 464 δολάρια/ mt, σημειώνοντας μείωση 13,6% σε ετήσια βάση, αλλά κατά 1,3% σε μηνιαία βάση.
Την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η Κίνα εισήγαγε 47,43 εκατομμύρια τόνους LNG σημειώνοντας αύξηση 14,2% ετησίως.

Στην κορυφή η Αυστραλία

Η Αυστραλία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής LNG στην Κίνα τον Οκτώβριο στα 2,1 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας μείωση 7,4% ετησίως και μείωση 0,7% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, οι εισαγωγές από την Αυστραλία ανήλθαν σε 22,8 εκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 24,2% ετησίως.
Η Ρωσία ξεπέρασε τη Μαλαισία για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Κίνα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 563,5% ετησίως, αλλά μειώνοντας κατά 0,2% τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι εισαγωγές LNG από τη Μαλαισία ανήλθαν σε 320,491 mt, σημειώνοντας μείωση 35,2% σε ετήσια βάση και μείωση κατά 53,7% σε μηνιαία βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης