Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Στις 3 Δεκεμβρίου συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ σε τεχνικό επίπεδο στη Βιέννη

Στις 3 Δεκεμβρίου συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ σε τεχνικό επίπεδο στη Βιέννη
Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο Ιανουάριο μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα
Για το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου στη Βιέννη, προγραμμάτισαν συνάντηση τα μέλη του ΟΠΕΚ σε τεχνικό επίπεδο (JTC), σύμφωνα με πηγή του Οργανισμού, που μίλησε στο Reuters.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συνεδριάζει στις 5 Δεκεμβρίου στην έδρα του στη Βιέννη, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες με μια ομάδα άλλων πετρελαιοπαραγωγών, με επικεφαλής τη Ρωσία, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+. Οι σημερινές μειώσεις στην παραγωγή ισχύουν έως τον Μάρτιο του 2020.
Πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι οι συνθήκες στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2020 παραμένουν ασαφείς εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση στη ζήτηση πετρελαίου και για τον χαμηλό βαθμό συμμόρφωσης με τις μειώσεις από κάποιους παραγωγούς όπως το Ιράκ και η Νιγηρία, κάτι που περιπλέκει τις προοπτικές.
Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ έθεσε σε εφαρμογή τον περασμένο Ιανουάριο μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές του αργού, που αυτή τη στιγμή κινούνται γύρω στα 62 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης