Θα ξεπεράσει τα 8.000 GW η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ηλιακής ενέργειας ως το 2050

Θα ξεπεράσει τα 8.000 GW η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ηλιακής ενέργειας ως το 2050
Οι ετήσιες επενδύσεις άνω των 7 δισεκατομμυρίων θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της φωτοβολταϊκής χωρητικότητας της Λατινικής Αμερικής από τα σημερινά 7 GW σε περισσότερο από 280 GW έως τα μέσα του αιώνα
Σημαντική μείωση του κόστους τους έχουν σημειώσει τα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με την έκθεση «Το μέλλον της φωτοβολταϊκής ενέργειας» που παρουσιάστηκε στο Περού, οι ετήσιες επενδύσεις άνω των 7 δισεκατομμυρίων θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της φωτοβολταϊκής χωρητικότητας της Λατινικής Αμερικής από τα σημερινά 7 GW σε περισσότερο από 280 GW έως τα μέσα του αιώνα, αν και η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη εξακολουθούν να έχουν τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Μέχρι το 2050, η ηλιακή ισχύς θα υπερβεί τα 8.000 GW μέχρι το 2050.
Από την πλευρά του, ο Francesco La Camera, Διευθύνων Σύμβουλος της IRENA υπογράμμισε ότι: «Η ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή θερμική και η αιολική αντιπροσωπεύουν την αποτελεσματική και έτοιμη λύση για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ενέργειας και την ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2. Οι ΑΠΕ είναι πρακτικές, οικονομικές και ασφαλείς λύσεις για το κλίμα. Είναι καθοριστικής σημασίας για την αειφόρο ανάπτυξη, επιτρέποντας την πρόσβαση στην ενέργεια, τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την υγεία. Η ηλιακή ενέργεια θα καταστεί μία από τις σημαντικότερες πηγές ενέργειας έως το 2050. Οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης σε αγορές όπως η Λατινική Αμερική δείχνουν ότι μπορούμε να επεκτείνουμε την ενεργειακή μετάβαση σε όλες τις χώρες. Είναι δυνατό».
Η παγκόσμια ηλιακή βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να απασχολεί περισσότερα από 18 εκατομμύρια άτομα έως το 2050, τέσσερις φορές περισσότερο από τα σημερινά 4,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Τέλος, η αποθήκευση μπαταριών και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι απαραίτητες λύσεις για τη στήριξη του δικτύου και τη διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης