Αφιερώματα Φυσικό Αέριο

Προς ενίσχυση η αμερικανική κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά LNG - 17 νέα terminal έως το 2023

tags :
Προς ενίσχυση η αμερικανική κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά LNG - 17 νέα terminal έως το 2023

Έως το 2023 θα αυξηθεί στο 73% το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια δυναμικότητα υγροποίησης φυσικού αερίου

Σε κυρίαρχο της αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG αναδεικνύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το 2019 υπέγραψαν τα μεγαλύτερα συμβόλαια εξαγωγής που καλύπτουν το 67% του παγκόσμιου μεριδίου, ενώ  17 νέα terminal υγροποίησης που θα κατασκευασθούν έως το 2023 θα καλύψουν το 73% της παγκόσμιας δυναμικότητας.
Σύμφωνα με έκθεση της GlobalData, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν την δυνατότητα υγροποίησης LNG παγκοσμίως από προγραμματισμένα και ανακοινωθέντα έργα (νέα κατασκευή) μεταξύ του 2019 και του 2023, συμβάλλοντας περίπου στο 73% της παγκόσμιας δυναμικότητας υγροποίησης φυσικού αερίου έως το 2023.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να αντιπροσωπεύουν μια νέα δυναμικότητα υγροποίησης LNG 156,9 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (mtpa). Από αυτά, 79 mtpa δυναμικότητας προέρχονται από προγραμματισμένα έργα, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από ανακοινωθέντα έργα, ανέφερε η έκθεση της εταιρείας δεδομένων και αναλύσεων.
Σύμφωνα με την  Adithya Rekha, αναλύτρια πετρελαίου και φυσικού αερίου της GlobalData: "Οι ΗΠΑ αναμένεται να προσθέσουν χωρητικότητα 156,9 mtpa από 17 νέους τερματικούς σταθμούς υγροποίησης LNG μέχρι το 2023. Από αυτούς, ο τερματικός σταθμός Rio Grande θα έχει την υψηλότερη χωρητικότητα 17,6 mtpa. Το τερματικό αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2023. "

 
usalng2.12

 


Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τις προσθήκες δυναμικότητας υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου νέας κατασκευής με 18,7 mtpa μέχρι το 2023. Το Arctic-2 και η  Βαλτική ηγούνται στη χώρα   με προσθήκες δυναμικότητας 6,6 mtpa και 6,5 mtpa, αντίστοιχα, μέχρι το 2023.

Ο Καναδάς κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως με νέες προσθήκες δυναμικότητας υγροποίησης φυσικού αερίου 14,6 mtpa έως το 2023. Το Bear Head είναι το μεγαλύτερο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στη χώρα που θα κατασκευασθεί μέχρι το 2023 με νέα δυναμικότητα υγροποίησης 8 mtpa.

Συμβόλαια εξαγωγής LNG

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν τον μεγαλύτερο όγκο συμβάσεων εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο (LNG) το 2019, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 67% του παγκόσμιου μεριδίου.
Η άφθονη παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου επέτρεψε στη χώρα να εξάγει φυσικό αέριο ως LNG. στις παγκόσμιες αγορές.
Σύμφωνα με την GlobalData, οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει πέντε μακροπρόθεσμα συμβόλαια το 2019 για την εξαγωγή 22,3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (mtpa) LNG. Από αυτά το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ της Golden Pass Products και της Ocean LNG Limited είχε τους υψηλότερους όγκους εξαγωγών με 15,6mtpa.
Το LNG θα προμηθεύεται από το τερματικό υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου Golden Pass II στο Τέξας για 20 χρόνια από το 2024 έως το 2044.
Η Sunrita Dutta, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην GlobalData, εξηγεί: «Τα άλλα σημαντικά μακροπρόθεσμα συμβόλαια LNG που υπογράφηκαν για εξαγωγή από τις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Driftwood LNG και της Total Gas & Power North America για εξαγωγή 2.5mtpa LNG από το 2023 έως το 2038. Η Magnolia LNG και η εταιρεία NextDecade Corporation υπέγραψαν επίσης συμβόλαια εξαγωγής 2Mtpa LNG η καθεμία».

 
usalng.5.12

Η Μοζαμβίκη υπέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο μακροπρόθεσμο όγκο συμβολαίων LNG το 2019 (9,7mtpa), με τη Mozambique LNG 1 να συνάπτει όλες τις συμβάσεις εξαγωγής LNG με διαφορετικές εταιρείες αγοραστών.
"Ο Καναδάς και η Παπούα-Νέα Γουινέα αντιπροσωπεύουν τους υπολειπόμενους μακροπρόθεσμους όγκους συμβάσεων LNG που υπογράφηκαν για το 2019. Και οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμβάσεις για εξαγωγή 0,8mtpa και 0,5mtpa LNG, αντίστοιχα"  σύμφωνα με την Sunrita Dutta.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης