Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κομισιόν: Πρέπει επειγόντως να αναληφθεί δράση για την προστασία του πλανήτη μας

Κομισιόν: Πρέπει επειγόντως να αναληφθεί δράση για την προστασία του πλανήτη μας
«Κώδωνα κινδύνου» κρούει η Κομισιόν για το περιβάλλον
Σαφή προειδοποίηση ότι η ανάγκη μεταστροφής της ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον είναι πλέον απολύτως αναγκαία, απευθύνει η έκτη έκθεση για την κατάσταση του περιβάλλοντος 2020, που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με φόντο την Πράσινη Συμφωνία.
«Πρέπει επειγόντως να αναληφθεί δράση για την προστασία του πλανήτη μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συμπέρασμα της έκθεσης, την οποία παρουσίασαν ο Φρανς Τίμερμανς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και ο Βιργίνιους Σινκιάβιτσους, επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Χανς Μπρούινικς.
«Στόχος μας είναι να καταστούμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος με μια πλήρως κυκλική οικονομία, αναπτύσσοντας νέες καθαρές τεχνολογίες και βοηθώντας τους πολίτες να προσαρμόζονται σε νέες ευκαιρίες απασχόλησης και σε μετασχηματιζόμενες βιομηχανίες. Θα κινηθούμε προς καθαρότερα και αποδοτικότερα συστήματα κινητικότητας και προς βιωσιμότερη γεωργία», δήλωσε ο Φρανς Τίμερμανς και ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η παρούσα έκθεση μας δείχνει τον κίνδυνο για το φυσικό μας κεφάλαιο, για τα ύδατα και τις θάλασσές μας, για τα εδάφη μας, για το κλίμα και τον αέρα μας. Την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Σαφής στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας και να επιδιώξουμε μηδενική ρύπανση. Μπορούμε να χαμηλώσουμε την καμπύλη, να αναστρέψουμε τις τάσεις που παρουσιάζονται σε τούτη την έκθεση και μαζί να κάνουμε το μέλλον μας πράσινο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο επίτροπος Βιργίνιους Σινκιάβιτσους.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης