Ναυτιλία

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ έξι τάνκερ για την μεταφορά πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ έξι τάνκερ για την μεταφορά πετρελαίου από την Βενεζουέλα
Στο στόχαστρο τα πλοία της PDVSA
Στην «μαύρη λίστα» έβαλε η κυβέρνηση Trump  έξι πετρελαιοφόρα που ασχολούνται με τη μεταφορά πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Κούβα, το τελευταίο σε μια σειρά κυρώσεων που αποσκοπούν να πιέσουν την Αβάνα να εγκαταλείψει την υποστήριξή της προς τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicola Maduro.
Έξι πλοία που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petróleos de Venezuela SA ή PDVSA, μπήκαν στο στόχαστρο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α.
"Η Κούβα και το πρώην καθεστώς Maduro συνεχίζουν να προσπαθούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις αλλάζοντας τα ονόματα των πλοίων και διευκολύνοντας την κίνηση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κούβα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Justin Muzinich.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας", πρόσθεσε.
Το Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε επίσης ένα πλοίο με την επωνυμία Esperanza ως ιδιοκτησία της Caroil Transport Marine Ltd στη μαύρη λίστα και δήλωσε ότι είχε προηγουμένως οριστεί με το όνομα Nedas.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερες από 50 άλλες χώρες αναγνώρισαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Juan Guaido ως νόμιμο πρόεδρο. Ο Guaido επικαλέστηκε το σύνταγμα για να αναλάβει μια προεδρία τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του Maduro το 2018 ήταν μια απάτη.
Αλλά ο Maduro διατηρεί την υποστήριξη του στρατού, εκτελεί τις καθημερινές επιχειρήσεις της κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες κυρώσεις, απαγορεύεται στους Αμερικανούς να πραγματοποιούν συναλλαγές που περιλαμβάνουν τα πλοία της «μαύρης λίστας».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης