Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Έξι τρόποι για να πούμε «αντίο» στην υγρασία του σπιτιού μας

Έξι τρόποι για να πούμε «αντίο» στην υγρασία του σπιτιού μας

Υπάρχουν τρόποι πρακτικής φύσεως που θα μας βοηθήσουν να στην εύρεση των λύσεων που απαιτούνται

Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη το πρόβλημα της υγρασίας, που ενδεχομένως έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε στο ίδιο μας το σπίτι.
Η αιτία του εδράζεται σίγουρα σε μια σειρά σημαντικών και μη αμελητέων παραγόντων. Μερικοί από αυτούς έχουν να κάνουν με το εγγενές πρόβλημα του σπιτιού ή της περιοχής στην οποία κατοικούμε.

Επομένως, η καταστολή της και ο περιορισμός της δεν είναι δύσκολες διαδικασίες. Υπάρχουν τρόποι πρακτικής φύσεως που θα μας βοηθήσουν να στην εύρεση των λύσεων που απαιτούνται.

Αερίζουμε καθημερινά

Ένα σπίτι που δεν είναι ευήλιο, καλό είναι να είναι τουλάχιστον ευάερο για να μην ευνοείται η συσσώρευση υγρασίας στα πιο σκοτεινά του σημεία. Ανοίγουμε λοιπόν, τα παράθυρα για να κυκλοφορήσει και να ανανεωθεί ο αέρας όσο περισσότερο γίνεται, αλλά προσοχή: ποτέ όταν έξω απ’ το σπίτι η υγρασία είναι περισσότερη απ’ ότι μέσα.
Οι ανεμιστήρες εξαερισμού κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως και οι αφυγραντήρες. Αν όμως δεν επιθυμούμε να μπούμε σε έξοδα, πρέπει να ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα του σπιτιού μας.

33322


Αύξηση της θερμοκρασίας του σπιτιού μας

Εγγενής λύση με την πρώτη και πάει «πακέτο». Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τη δημιουργία μούχλας λόγω υγρασίας.

Όχι άπλωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι

Αν δεν έχουμε μεγάλα μπαλκόνια μέσα στο σπίτι, είναι μερικές φορές εύλογο να απλώνουμε τα ρούχα μέσα στην οικία μας. Αν δεν είναι χειμώνας, βάζουμε την απλώστρα σε ένα φωτεινό σημείο δίπλα σε ένα παράθυρο απ’ το οποίο μπαινοβγαίνει ο αέρας. Η άλλη λύση (και πολύ πιο οικονομική), είναι να πάρουμε έναν αφυγραντήρα με πρόγραμμα στεγνώματος ρούχων.

Close to nature!

Αν και χαριτωμένο, δεν είναι καθόλου αφηρημένο. Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. Φροντίζουμε μόνο να μην τα ποτίζουμε με πολύ νερό γιατί ούτως ή άλλως απορροφούν και την υγρασία του σπιτιού μας.

Τζάκι

Προσοχή μεγάλη σε αυτό το σημείο. Αν έχουμε τζάκι, καλό είναι να αποφύγουμε να διατηρούμε ξύλα μέσα στο σπίτι. Και αυτό γιατί τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Θα ήταν φρόνιμο να τα αποθηκεύουμε εκτός σπιτιού.

5589789

Air condition

Για τελευταία λύση στο θέμα της υγρασίας, αφήσαμε τον κλιματισμό. Ο λόγος για αυτή την επιλογή, είναι πως δεν είναι και ο πιο οικονομικός, κυρίως, λόγω της κατανάλωσης ρεύματος που συνεπάγεται.
Μπορεί να ξηράνει την ατμόσφαιρα, αλλά δεν θέλει υπερβολές, γιατί η πολύ ξηρή ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει το ίδιο ενοχλητική και επιβλαβής με την πολύ υγρή.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που ζούνε σε σπίτια με πολλή υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι από αυτούς που ζουν σε σπίτια χωρίς υγρασία. Αυτό σημαίνει πως η υγρασία που υπάρχει στο περιβάλλον μας επηρεάζει τον ψυχικό μας κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης