Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μετρά αντίστροφα η έναρξη λειτουργίας του TurkStream

tags :
Μετρά αντίστροφα η έναρξη λειτουργίας του TurkStream
Ο αγωγός εκινά από την Anapa στη Ρωσία και εκτείνεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην τουρκική πόλη Kiyikoy
Αντίστροφα μετρά η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού TurkStream στις 8 Ιανουαρίου 2020.
Η εκπρόσωπος του TurkStream, Asli Esen τόνισε πως η ροή φυσικού αερίου θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου.
Ειδικότερα, ο αγωγός εκινά από την Anapa στη Ρωσία και εκτείνεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην τουρκική πόλη Kiyikoy. Οι εγκαταστάσεις ξηράς στη Ρωσία και οι υπεράκτιες γραμμές είναι πλήρεις.
«Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 99% και έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία ανάθεσης, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο μεταβαίνει από την φάση της κατασκευής στην λειτουργία. Το έργο προχώρησε πολύ γρήγορα από την υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2018» αναφέρει μεταξύ άλλων η Asli Esen.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, υπογραμμίζοντας πως: «Η γρήγορη και ασφαλής υλοποίηση ενός τόσο σκληρού έργου ήταν δυνατή χάρη στην εμπειρία των περισσότερων από 6.000 εργαζομένων και εργολάβων παγκοσμίως. Προφανώς η τεχνολογία που φέρει το πρωτοποριακό πνεύμα, το μεγαλύτερο κατασκευαστικό σκάφος στον κόσμο, έπαιξε επίσης το ρόλο της. Η υπεράκτια κατασκευή αφορούσε τη συγκόλληση 153.000 συνδέσμων σωλήνων. Η συνολική δυναμικότητα τροφοδοσίας των δύο γραμμών της TurkStream είναι 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που αντιστοιχεί στην ετήσια ζήτηση ενέργειας των 15 εκατομμυρίων κατοικιών. Εκτελέσαμε αυτό το τεράστιο έργο με την υψηλότερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης