Φυσικό Αέριο

Η Bulgargaz προτείνει μείωση 1,9% στις τιμές του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία το πρώτο τρίμηνο

Η Bulgargaz προτείνει μείωση 1,9% στις τιμές του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία το πρώτο τρίμηνο
Λόγω του χαμηλότερου κόστους μετά το άνοιγμα του νέου αγωγού
Η  βουλγαρική Bulgargaz πρότεινε μείωση του κόστους του φυσικού αερίου κατά 1,94% το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη 11/12/2019 λόγω του αναμενόμενου χαμηλότερου κόστους παράδοσης μετά το πρόσφατο άνοιγμα νέου αγωγού .
Η Βουλγαρία εισάγει όλο το φυσικό της αέριο, περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, από τη ρωσική Gazprom με συμβόλαια με ρήτρα πετρελαίου.
Οι τιμές είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή αποτελούν μεγάλο μέρος των μηνιαίων δαπανών για τους οικιακούς καταναλωτές.
Η Bulgargaz ανακοίνωσε ότι έχει προτείνει στην κρατική ρυθμιστική αρχή ενέργειας να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 0,87 ευρώ στα 43,98 ευρώ ανά MWh και βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Gazprom για να μειώσει την τιμή προμήθειας φυσικού αερίου για τη Βουλγαρία.
Οι κανονισμοί απαιτούν από την Bulgargaz να καθορίζει τριμηνιαία την τιμή του φυσικού αερίου, βάσει της σύμβασής της με τη Gazprom, και η Κρατική Επιτροπή Ενέργειας και Υδάτων λαμβάνει την τελική απόφαση.
Οι υψηλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος πυροδότησαν εθνικές διαμαρτυρίες το 2013, οι οποίες «έπληξαν» την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Boyko Borissov.
Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η Βουλγαρία άνοιξε έναν αγωγό μήκους 11 χιλιομέτρων που συνδέει το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου με την Τουρκία, στα πλαίσια των σχεδίων της Βουλγαρίας για την παροχή συνδέσμου με τον δίδυμο αγωγό TurkStream που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης