Ενέργεια

Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες

Αίγυπτος προς ΟΗΕ: Άκυρα τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες
Να μην πρωτοκολληθούν ζητά από τον γ.γ. του ΟΗΕ η Αίγυπτος
Ένα ακόμα «χτύπημα» στους σχεδιασμούς και στις προκλητικές κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στη Μεσόγειο έρχεται από την Αίγυπτο, η οποία απέστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας με την οποία ζητά να μην πρωτοκολληθούν τα μνημόνια Τουρκίας – Λιβύης διότι είναι άκυρα και ανυπόστατα.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αίγυπτος ζητά από τον ΟΗΕ να μην πρωτοκολληθούν τα δύο αυτά μνημόνια.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου είχε αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη κ. Ghassan Salamé ότι τα μνημόνια που υπέγραψε ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Fayez al Sarraj με την Τουρκία θα διαταράξουν την πολιτική διαδικασία για την εξασφάλιση πολιτικής λύσης και την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.
Την ίδια στιγμή και ο πρόεδρος της Αιγύπτου  Abdel Fatah al Sisi είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση του Fayez al Sarraj είναι όμηρος «ένοπλων και τρομοκρατικών παραστρατιωτικών οργανώσεων».
Η στάση αυτή της Αιγύπτου είναι στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με τις θέσεις που διατυπώνει και η ελληνική πλευρά, κάτι που αν μη τι άλλο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση της Τουρκίας και των προκλητικών αξιώσεων του Erdogan.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης