Χορήγηση 45 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Eólica da Linha για την κατασκευή τριών αιολικών πάρκων στην Πορτογαλία

Χορήγηση 45 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ στην Eólica da Linha για την κατασκευή τριών αιολικών πάρκων στην Πορτογαλία
Το έργο αυτό συμβάλλει στον δεσμευτικό στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαθέσει τουλάχιστον το 32% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας από αυτόν τον τύπο παραγωγής, έως το 203
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορήγησε 45 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία Eólica da Linha, για την κατασκευή τριών αιολικών πάρκων στην Πορτογαλία, σύμφωνα με έκθεση που είναι διαθέσιμη σήμερα στην ιστοσελίδα της τράπεζας.
Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Πορτογαλική Τράπεζα Έρευνας (BPI), έχει συνολική ισχύ 96 MW και θα δημιουργήσει 240 θέσεις εργασίας κατά τη φάση υλοποίησής του.
Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής για την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου δράσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο καθόρισε ότι το 80% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.
Επιπλέον, το έργο αυτό συμβάλλει στον δεσμευτικό στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαθέσει τουλάχιστον το 32% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας από αυτόν τον τύπο παραγωγής, έως το 2030.
Μάλιστα, η Eólica da Linha SA ανήκει στην EDP Renovaveis, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στον τέταρτο παγκόσμιο φορέα εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας.
Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Emma Navarro, δήλωσε ότι η Πορτογαλία έχει μεγάλο δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.
«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της να εδραιωθεί ως η κλιματική τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΤΕπ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αυξήσει τη χρηματοδότησή της για να στηρίξει τις φιλοδοξίες της Ευρώπης για το κλίμα» τόνισε η Navarro.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης