Ναυτιλία

"Ούτε μέρα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων" σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας

Η διασύνδεση Βόλου- Σποράδων θα γίνει από το πλοίο Μυρτιδιώτισσα, που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Αγ. Κωνσταντίνος- Σποράδες
"Οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων δε θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς πλοίο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς τονίζει ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των εν λόγω νησιών.
Ειδικότερα, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης εργασιών, συντήρησης και μετασκευής των πλοίων Ε/Γ- Ο/Γ Express Σκιάθος και Aqua Jewel, επιτεύχθηκε η τέλεση του δρομολογίου Βόλος- Σποράδες, να γίνει από το πλοίο Μυρτιδιώτισσα, που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Αγ. Κωνσταντίνος- Σποράδες.
«Με αυτή τη λύση οι κάτοικοι των βορείων Σποράδων δε θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς πλοίο και οι όποιες ανησυχίες είχαν προκύψει, διαλύονται» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το υπουργείο Ναυτιλίας αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο ακτοπλοϊκό δίκτυο», αλλά διαβεβαιώνει ότι «η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ προσπαθεί καθημερινά να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με τρόπο αποτελεσματικό» και πως «οριστική απάντηση στην κάλυψη των αναγκών των νησιών θα δοθεί με τον επανασχεδιασμό τόσο του ακτοπλοϊκού δικτύου, όσο και με το σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών που πρόσφατα αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης