Περιβάλλον

"Πράσινο φως" από το ΥΠΕΝ για τον βιολογικό καθαρισμό στον Μαραθώνα - Θα καλύψει πληθυσμό 85.000 κατοίκων

Η μέση ημερήσια ποσότητα λυμάτων θα ανέρχεται σε 24.000 κυβικά, ενώ μελλοντικά μπορεί να φθάσει τα 110.000 κυβικά
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή του Μαραθώνα, έργο σημαντικό για ολόκληρη την περιοχή και χιλιάδες κατοίκους της.
Το έργο θα καλύψει τους οικισμούς του δήμου Μαραθώνα, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς των Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των Πολυτέκνων, των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα και τις βιοτεχνικές μονάδες της περιοχής.
Σε πρώτη φάση θα καλύψει μέγιστο πληθυσμό 85.000 κατοίκων.
Η μέση ημερήσια ποσότητα λυμάτων θα ανέρχεται σε 24.000 κυβικά, ενώ μελλοντικά μπορεί να φθάσει τα 110.000 κυβικά.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο προϋπολογισμός του έργου είναι 110 εκατ. ευρώ και η δημοπράτηση του έργου υπολογίζεται για τις αρχές του 2018, ενώ η κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 3 χρόνια.
Το όριο του οικοπέδου του βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται σε απόσταση 67 μέτρων από τον υγρότοπο του Σχινιά, ενώ ορισμένοι αγωγοί θα διέρχονται μέσα από τον υγρότοπο και το Εθνικό Πάρκο Σχινιά.
Οι εκροές, ύστερα από δευτεροβάθμια επεξεργασία θα καταλήγουν στα ανοιχτά του Κόλπου της Αγίας Μαρίνας.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε πριν από έξι μήνες, ανατέθηκε στην ΕΥΔΑΠ η δημοπράτηση των δύο νέων βιολογικών καθαρισμών, των Σπάτων-Ραφήνας και του Μαραθώνα.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ με ενδεικτικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης