Ενέργεια

Πέντε υποψήφιοι για τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε στη Βουλγαρία

Πέντε υποψήφιοι για τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε στη Βουλγαρία
Οι πέντε εταιρείες  θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές
Η ρωσική εταιρεία Rosatom, η κορεατικη Hydro & Nuclear Power (KHNP), η κινέζικη CNNC, η γαλλική Framatome και η αμερικανική General Electric έχουν προεπιλεγεί για το έργο του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα.
Οι πέντε εταιρείες, υπογράμμισε η υπουργός, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές.
Διευκρίνισε επίσης ότι η ρωσική, η κορεατική και η κινέζικη εταιρεία ενδιαφέρονται για να αποτελέσουν στρατηγικούς επενδυτές του έργου, η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να προμηθεύσει τα συστήματα ασφαλείας και να χρηματοδοτήσει το μερίδιο της συμμετοχής της και η αμερικανική εταιρεία επιθυμεί να κατασκευάσει στρόβιλους και άλλο εξοπλισμό χρηματοδοτώντας, επίσης, το μερίδιο συμμετοχής της.
Οι πέντε εταιρείες επελέχθηκαν με βάση την εμπειρία τους στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, την οικονομική τους σταθερότητα και την υψηλή πιστοληπτική τους ικανότητα. "Αναμφίβολα, αυτές είναι εταιρείες που είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών της πυρηνική βιομηχανία ενέργειας", υπογράμμισε η κ. Πέτκοβα.
Πριν από τα τέλη Ιανουαρίου 2020, θα ζητηθεί σε κάθε μία από αυτές τις εταιρείες να υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας, και, στη συνέχεια, θα λάβουν τις πληροφορίες για το έργο. Οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαΐου 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης