Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu (Τουρκία) – Lavrov (Ρωσία) για Λιβύη, Συρία

tags :
Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu (Τουρκία) – Lavrov (Ρωσία) για Λιβύη, Συρία
Στο επίκεντρο η ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία είχαν χθες Δευτέρα 23/12 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov και Τουρκίας, M. Cavusoglu.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την πρωτοβουλία γι' αυτήν την επικοινωνία είχε η Άγκυρα.
«Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών συζήτησαν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών ώστε να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Λιβύη», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως χθες μετέβη στη Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών S. Onal προκειμένου να συζητήσει με τους Ρώσους αξιωματούχους την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας και τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan δήλωσε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται στενά με τη Μόσχα για να σταματήσουν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ και ότι έστειλε αυτήν την αντιπροσωπεία για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης