Διεθνή

Microsoft: Ελέγχει 50 ιστοσελίδες και ψάχνει Βορειοκορεάτες hackers για κυβερνοεπιθέσεις

tags :
Microsoft: Ελέγχει 50 ιστοσελίδες και ψάχνει Βορειοκορεάτες hackers για κυβερνοεπιθέσεις
Η ομάδα των hackers φέρεται να λέγεται Thallium και χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του phising για να εξαπατήσει τα θύματα της
Δικαστική άδεια να ελέγξει 50 ιστοσελίδες, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποίησε μια ομάδα hackers από τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις, έλαβε η Microsoft.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο CNBC το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη Microsoft, η ομάδα των hackers που φέρει την ονομασία Thallium, χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του phising για να εξαπατά τα θύματα της.
Οι hackers μάζευαν πληροφορίες για διάφορους χρήστες μέσω του domain και των social media τους και στη συνέχεια τους έστελναν προσωποποιημένα mails, τα οποία αφού τους οδηγούσαν σε ιστοσελίδες από όπου μπορούσαν να αποσπάσουν κωδικούς, αποκτούσαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως emails, λίστες επαφών.
Παράλληλα οι hackers χρησιμοποιούσαν κακόβουλο λογισμικό για να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Όπως αναφέρεται, «στόχοι» του Thallium ήταν υπάλληλοι της κυβέρνησης, think tanks, προσωπικό πανεπιστημίων και άτομα που ασχολούνταν με ζητήματα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης