Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από αιολικά στη Σουηδία

Ρεκόρ ηλεκτροπαραγωγής από αιολικά στη Σουηδία

Το περασμένο έτος, η αιολική ενέργεια παρήγαγε σχεδόν 20 TWh

Για πρώτη φορά, ξεπέρασε σε εβδομαδιαία βάση τις 1 TWh ηλεκτρικής ενέργειας η παραγωγή των αιολικών σταθμών στη χώρα.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται εν μέρει στο υψηλό αιολικό δυναμικό που σημειώθηκε ειδικά στα βόρεια τμήματα της Σουηδίας και στην μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ της συγκεκριμένης ανανεώσιμης πηγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Per Holm από την Swedenergy.

Το περασμένο έτος, η αιολική ενέργεια παρήγαγε σχεδόν 20 TWh και αντιπροσωπεύει μόλις πάνω από 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία. Ωστόσο, είναι πιο απρόβλεπτη από άλλες μεθόδους, δήλωσε ο Holm, δεδομένου ότι απαιτείται υψηλή ταχύτητα του ανέμου.

Παράλληλα, οι καθαρές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας αυξήθηκαν περίπου κατά το ήμισυ το 2019 σε σύγκριση με το 2018. Οι καθαρές εξαγωγές αντιστοιχούσαν στο 15% περίπου της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια εξήχθη κυρίως στη Νορβηγία και τη Φινλανδία, οι οποίες δεν ήταν σε θέση να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Απεναντίας, πηγές της ηλεκτροπαραγωγής είναι τα υδροηλεκτρικά και η πυρηνική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης