Πετρέλαιο

Abdulaziz bin Salman: Εργαζόμαστε για τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς

Abdulaziz bin Salman: Εργαζόμαστε για τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς

Το χειρότερο είναι να έχουμε χαμηλές τιμές πετρελαίου που βλάπτουν μόνιμα τη βιομηχανία, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Για τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, θα εργαστεί η Σαουδική Αραβία και ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Abdulaziz bin Salman και αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για το αν ο OPEC και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως OPEC +, θα συνεχίσει να περιορίζει τα όρια παραγωγής που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που λήγει τον Μάρτιο.

«Καθώς η ένταση παραμένει υψηλή στην περιοχή μας, η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλίσει σταθερότητα στις αγορές πετρελαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε συνέδριο για την ενέργεια.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Θα θέλαμε να έχουμε μια σταθερή αγορά πετρελαίου, μια βιώσιμη ανάπτυξη όσον αφορά τη ζήτηση και την προσφορά. Το χειρότερο είναι να έχουμε χαμηλές τιμές πετρελαίου που βλάπτουν μόνιμα τη βιομηχανία».

Αναφορικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump και τα ζητήματα ασφαλείας, τόνισε: «Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σίγουρα δεν λογοδοτεί σε εμένα ή σε οποιονδήποτε σε αυτή την αίθουσα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης